. Hit Carrousel Met de heerlijkste hits op uw radio.

Hit Carrousel Nederlands Beste !

Het gezelligste Radio Station van Nederland met de meest gevarieerde muziek. Met de mogelijkheid voor U om verzoekjes aan te vragen!

Je hoort nu:

Artiest van de week

image

André van Duin

Rotterdam 20 Februari 1947,

André van Duin werd in 1947 geboren in Rotterdam als Adrianus Marinus Kloot.
Zijn vader werkte als magazijnbediende bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij.
Van Duin zag daar als kleine jongen op personeelsfeesten
optredens van onder anderen Johnny Kraaykamp en Rita Corita.
Hierop bekwaamde hij zich in het imiteren van bekende Nederlanders. Op de lagere school viel Van Duin niet alleen op vanwege zijn rode haar, maar ook door deze imitaties en zijn gevoel voor humor. Hij werd al snel de ster van elk klassenfeest.
Na de lagere school ging Van Duin naar de ambachtsschool voor een opleiding als machinebankwerker. Zijn grote interesse bleef echter het parodiëren van artiesten, al waren zijn leerkrachten vaak niet blij met de momenten die Van Duin koos voor zijn imitaties.
In september 1962 typte hij een open sollicitatiebrief aan de toenmalige chefs lichte muziek van de verschillende omroepen, die hij tekende met zijn artiestennaam: André van Duin, wellicht omdat hij vreesde met zijn echte achternaam niet serieus te worden genomen.[5] Hij werd afgewezen maar bleef proberen. Intussen vond hij werk als jongste bediende bij een Rotterdams verzekeringskantoor. In 1964 hadden zijn brieven succes. Hij mocht een aantal optredens verzorgen voor het radioprogramma Minjon. Van Duin was toen 16 jaar.
In datzelfde jaar organiseerde de AVRO de talentenjacht Nieuwe Oogst. Van Duin meldde zich meteen aan. Hij doorliep de voorrondes met gemak. Op 24 juli 1964 won hij de finale en kreeg een bokaal en een optreden in de televisieshow van Willy en Willeke Alberti: de Zaterdagavondshow. Hij brak definitief door als Van Duin. Twee weken later, op 8 augustus 1964, vormde zijn bandparodie het voorprogramma van het legendarische optreden van de Rolling Stones in het Kurhaus.[6] Hierop kreeg hij veel aanbiedingen. Van Duin zocht en kreeg daarom managers: Theo Rekkers en Huug Kok oftewel De Spelbrekers. Al snel richtten ze André van Duin Producties op.
In 1965 kwam Van Duins eerste single uit bij Philips: Hé! Hé! (Ik heet André), bekend van zijn optreden bij Willy en Willeke Alberti.

image

Monique Harinck

Ouwerkerk 28-03-1971 

Ik Luister graag muziek:

  • naar dj cathy.
  • apresski hut muziek
  • Nederlandstalig

Ik ben een behulpzame meid die graag voor iemand klaar staat zodat de wereld een stukje beter word

en daarnaast doe ik graag rommelen op mijn telefoon en ga ik graag naar de chinees om bami te eten

en ik doe als het uit kom een lekker dutje op mijn bank of bed.!!!

 

Doeiii

 

 

 

 

Nu Live

Luisteren

::Luister direct klik play

webplayer
mediaplayer
Windows Media
realplayer Winamp/iTunes
mediaplayer Realplayer