. Hit Carrousel Met de heerlijkste hits op uw radio.

Hit Carrousel Nederlands Beste !

Het gezelligste Radio Station van Nederland met de meest gevarieerde muziek. Met de mogelijkheid voor U om verzoekjes aan te vragen!

Je hoort nu:

Artiest van de week

image

Petrus Antonius Laurentius Kartner (Vader Abraham)

Elst 11 April 1935,

Hij schrijft en produceert liedjes aan de lopende band maar de definitieve doorbraak komt als hij voor Corry (Konings) en de Rekels
‘Huilen Is Voor Jou Te Laat’ (1970) schrijft en produceert.
Een jaar later treedt de tot dan toe liever op de achtergrond opererende Kartner met een carnavalshit zelf voor het voetlicht, echter nog wel verscholen onder een bolhoed en achter een baard: ‘Vader Abraham Had Zeven Zonen’.

Kartners carrière kent vele samenwerkingen, variërend van het jeugdige zangeresje Wilma (‘Zou Het Erg Zijn Lieve Opa’) tot de politicus Boer Koekkoek (‘Den Uyl Is In Den Olie’). Hij schrijft vele liedjes voor andere artiesten, waaronder ‘De Clown’ voor Ben Cramer en ‘Manuela’ voor Jacques Herb. Ook schuwt hij meer dubbelzinnige liedjes niet: ‘Maar Vanavond Heb Ik Hoofdpijn’ (voor Hanny) en ‘Als Je Inlegkruisje Maar Goed Zit’.

Maar de grootste triomfen viert Pierre Kartner met de singles ‘Het Kleine Café Aan De Haven’ en ‘Het Smurfenlied’. Het eerste nummer groeit uit tot een klassieker in Nederland en wordt bovendien door ontelbare buitenlandse artiesten gecoverd (o.a. Heino, James Last, Mireille Mathieu, Nana Mouskouri en Engelbert Humperdinck). ‘Het Smurfenlied’, geschreven bij de animatiefilm De Smurfen, brengt hij zelf in zoveel mogelijk landen uit, telkens in de landstaal gezongen. Het wereldwijde succes brengt hem jarenlange roem en prijzen in vele landen, tot in Mexico en Japan toe.

image

Monique Harinck

Ouwerkerk 28-03-1971 

Ik Luister graag muziek:

  • naar dj cathy.
  • apresski hut muziek
  • Nederlandstalig

Ik ben een behulpzame meid die graag voor iemand klaar staat zodat de wereld een stukje beter word

en daarnaast doe ik graag rommelen op mijn telefoon en ga ik graag naar de chinees om bami te eten

en ik doe als het uit kom een lekker dutje op mijn bank of bed.!!!

 

Doeiii

 

 

 

 

Nu Live

Luisteren

::Luister direct klik play

webplayer
mediaplayer
Windows Media
realplayer Winamp/iTunes
mediaplayer Realplayer